my beloved followers

Sunday, 7 August 2011

ramadhan si Ziela ..... *entah nak letak tittle apa -.-

assalamualaikum . salam ramadhan ^^

Oooouhh ~ agak agak lambat yea aku wish . sungguh malang blog aku ney sebab dapat tuan yang sangat tidak bertanggungjawab . ooOouuPps~ jangan nak salah kan aku sangat laa sebab sekali lagi , virus MALAS menjalar dalam diri dan hati ku yang mulus ini . yea laa . virus tuu cakap , tuan belog tengah puasa , so , belog dia pun kena laa puasa jugak . *alasan tak bole blah~

okie , hari ini sudah hari ketujuh umat islam seantero dunia menunaikan rukun islam yang ketiga , yakni berpuasa di bulan ramadhan . marilaa kita sama sama panjatkan syukur ke hadrat ilahi ... ~ *yea , itu diaaaa , itu diaaaa . ayat karangan bahasa malaysia level SPM yang dapat gred D dah keluar dahh . 

okie laa okie laa . aku cakap baek baek dah . jangan laa marah aku sebab merepek *ayat tacing dah ney . sobs~* rutin harian bulan ramadhan aku memang takda yang istimewa sangat . memang langsung takda yang aku nak story morry kat korang korang . nak cakap memboringkan , erm , takdalaa boring sangat . yalaa , sebab bulan ramadhan ney , bulan mulia , bulan yang istimewa yang datang setahun sekali , bulan yang adanya lailatul qadar , dan paling penting sekali , bulan yang berjiran dengan bulan peberet aku , bulan SYAWAL  . hooyeah ! hoyeahh ! *ambooiiii ~ puasa belum tentu full , nak cakap pasal raya pulak .=="

aku ney , eksaited kemaen nak raya , tapi baju raya pun aku belom ada . ouh , sangat menyedihkan . agak agak boleh masuk rancangan tv " BERSAMAMU" tak ? sila hulurkan bantuan anda dengan mengirimkan dan poskan baju raya saiz M ke alamat yang tertera ... -_______-  

okie , aku seyez , aku memang belom ada baju raya lagi . nampaknya , kena maen beli jaa laa baju raya tahun ney . yalaa , kalau aku hantar dengan macik macik tukang jahit , kompem diorang akan baling kain baju aku dan halau aku keluar gara gara tention sangat nak jahit bebilion baju orang yang tak siap lagi . kesian pulak kan macik tuu . tapi siapa yang nak kesian kan akuuuu ? -.-" 

yang pastinya , raya aku tahun ney adalaa raya yang paling simple kot . yalaa , tak banyak accessories baru macam tahun tahun sebelum ney . tak paa . yang penting aku bersyukur sebab Allah masih lagi panjangkan umur dan kurniakan kesihatan untuk sambut ramadhan dan insyaAllah raya tahun ney dengan family aku . alhamdulillah ~ 

kalau nak cakap pasal puasa hari ney , alhamdulillah setakat ney , lapar tuu tak rasa lagi , tapi haus tuu kompem kompem laa bhai . even duduk kat rumah jaa , tak da laa buat keja yang tahap angkat batu , angkat guni macam orang kerja buruh tuu , tapi tekak aku tetap meronta ronta minta dibasahkan . eish ~ dugaan betol . SABAR ~ memang itu yang Allah nak ajar kita di bulan ramadhan ney . SABAR . baiknya dan sayangnya Allah dengan hambaNya . :) kalau lapar dan dahaga semasa puasa , normal la tuu . ^^

okie laa . masuk asar daaa ~ puasa , puasa jugak , solat tuu jangan lupa . WAJIB . satu kesalahan yang maha besar kalau kita tinggal kan solat tuu . paham taaakkkk !!! *muka siyez garang mao mampus*


p/s : mak aku demam tuu , tolong doakan mak aku cepat sembuh yea . pleasee . may Allah bless all of you . :') 

2 comments:

  1. hi zieyl. happy ramadhan mubarak too. done following u. do read mine faezahasbullah.blogspot.com

    ReplyDelete