my beloved followers

Monday, 8 August 2011

ouh , aku TER_______



Assalamualaikum . Salam Ramadhan :)

apa khabar hati ? apa khabar minda ? apa khabar jiwa ? apa khabar IMAN ? sehatt ? waaa~ alhamdulillah . :) perut dengan tekak korang pulak apa khabar ? haa ? meraung ?? alolo . kesyian nyeee . alaa , sabar laa . berapa jam lagi nak buka puasa kan . pujuk laa perut korang tuu . pujuk dengan menggunakan bahasa dan nada yang paling lembut yang pernah anda guna selama hidup di dunia ney . "sabar yea sayang . sabar . jam 6:25 nanti aku sumbat engko dengan roti canai , roti bom , murtabak , nasi pataya , KFC , pizza , BIG APPLE .."  *urghh . tak abes abes aku ney dengan big apple tuu .  -_-


credit to kawan aku yang tangkap gambar ney . thanks sebab bagi kempunan . hoho ~ :p

okie anak anak . dah laa . jangan tenung lama sangat donut monut yang superb comel dengan kelazatan yang begitu sempurna di deria rasa bagi sesiapa yang menikmatinya ney . oke ?! okie dah sudah !! jangan asyik sangat nak dok layan gambar ney jaa . nanti nafsu korang nak bukak puasa makin menjadi jadi pulak . back to our real topic !! back to back ! back to back ! *garang tak garang ? ouh , bajet garang . -,- 

TITLE: aku TER .... ? TER apa ? TER apaaaaa ?? erm , atcelli , aku sendiri tak tau apa aku rasa . terharu , terinsaf ? ouh , aku sendiri keliru la bhai . tau tak ? begini ceritanyaa . okie , meh sini semua anak anak , mak timah nak cerita pasal nenek kebayan dengan gigi emasnya . semalam aku memang tak bole tido . memang BERABISS tak bole tido ney . dah aku paksa lekat pakai gam gajah tapi masi bole bukak jugak . *aku tipu . sungguh degil yea sang mata sekalian . mata aku asyik melekat jaa depan lappy , sibuk dengan blogflying laa , facebooking laa , chatting matting laa . jiwa muda laa katakan . *puik ! around 3 am gitu , simbol message kat fb aku warna merah . ada message ! *jakun -.- bila aku check , OOOoouuhHH~ mesej dari seorang teman aku . 



ini kesinambungan daripada previous massage . sila baca tanpa ada rasa keraguan di hati . 

bole baca tak conversation di atas ? nampak tak ? eh , eh , aku bukan nak tunjuk rajin aku yang aku nak siapkan sahur time tuu . aku nak tunjuk yang sebenarnya , aku keringgg ~ aku sebenarnya TER_______ *isi sendiri bila dia tanya pasal Qiam tuu . ya Allah . aku sedar , aku khilaf . menghabiskan masa satu malam depan laptop , layan facebook , layan belog . apa nak jadi ?

ziela , ziela ... sangat tak patot bila benda melalaikan semua ney kao asyik dok layan , tapi Allah yang tengah rindukan kao , kao tak tau pulak ! kao tak rindu pulak ! nak dating dengan Allah masa tengah tengah malam ney kao lupa pulak ! ruginya kao zielaaaaaa ! ruginyaaaaaa ! sangat rugiiiii !

lepas aku reply , dalam beberapa minit aku tunggu , takda juga kawan aku ney reply balek . huhhh . otak aku dah pikir lain lain dah . mesti dalam hati kawan aku cakap , "eish , apa bha si ziela ney . bagusnya laa kalau dia buat qiyamullail dulu baru online . ini , fb yang utama . eish eish eish ~" wuwuwu . T.T
lepas makan sahur , aku check balek fb aku , *memang tak reti nak offline . eh , ada reply . 
weeyyhh , sangkaan aku meleset laa . ce bace ce bace . 




:D

even aku tak buat qiyamullail *tak boleh dibiarkan tapi dapaat jugak aku pahala yea . pahala siapkan sahur . korang semua tau tak ? 

Memberi makan orang yang berbuka / sahur akan mendapatkan pahala yang sama dengan orang yang berpuasa tanpa mengurangi pahala dari puasa kita


so ? apa lagi ? meh laa semua encik encik , puan puan , kakak kakak , abang abang , meh siapkan juadah berbuka kita dan juadah sahur . jangan nak harap mak atau pun bibik sangat laa . Allah nak bagi kita pahala free tuu di bulan yang ramadhan ney . ambek peluang . qiyamullail pun , kalau dah tebangun tengah tengah malam , jangan nak terus hadap laptop jaa , bukak belog , fb korang . gunalaa kesempatan waktu kita TERbangun tuk untuk beribadah kepada Allah . Allah tengah rindu nak dengar rintihan kita laa tuu . kita jaa yang selalu lupa padaNya . macam aku . khilaf . :'(


till then .. terima kasih sudi baca ! selamat berbuka ! ^^ 
Assalamualaikum . 



4 comments:

  1. hihih..comel je kan? sesungguhnya sudah itu sifat manusia akhir zaman..tapi jngn jadi kan itu alasan untuk kita terus lalai dengan dunia.. bangun dan berzikir pon dah memadai dengan qiam. sbb qiam kan maksudnya bngun di 1/3 malam. hah..kalau rasa2 payah sangat nak buat yg berat2. nak layan fb nak layan blog. moh berzikir moh selawat.. tapi cukup ke? hihihhi...tentu tidak...jom kita buat lebih...hehhehe...selamat beramal..=)

    ReplyDelete
  2. wah,big apple 'ALIEN' mmg feberet kak bui..hehehe

    ReplyDelete
  3. wahh.bigapple!suma flavor rin suka sgtttt :)

    ReplyDelete
  4. ibadah sunat vs menda haram
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/ibadah-sunat-tp-xbetul-caranya.html

    ReplyDelete